Galéria
Punto MK2 1.2 8V turbo
Hozzászólnék...

Az autót 2003-ban vásároltam újonnan, akkor még nem volt tervben semmi átalakítás. 2005-tõl kezdõdtek az apróbb átalakítások, például alufelni,sport kipufogó dob, hifi. 2009-ben optikailag is átalakult az autó: lökhárító falazások, jelek eltüntetése, állítható futómû beszerelése. Külsõleg sikerült úgy alakítani az autót, ahogy szerettem volna.

A tavalyi év elején csináltattam egy kipufogó rendszert 50-es csõbõl és egy átmenõ dobot a végére, de nemcsak a hanghatás miatt választottam vastagabb csövet, hanem már akkor gondolkodtunk, hogy valamit kellene kezdeni a motorral is. Tervbe volt véve más motor beépítése, de ehhez nem találtam megfelelõ donort. Év vége felé Kornél barátommal arra az elhatározásra jutottunk, hogy meg kell turbósítani a mostani motort. Nekiálltunk agyalni, hogy lehet ezt megoldani, de a feladat nem egyszerû.


Elkezdtük az alkatrészek beszerzését: a turbó, leömlõ, interooler, kábelek, injectorok már megvannak. Még egy nagyobb feladat lesz: beszerezni a Megasquirt írható motorvezérlõt. Eddig is rengeteg munkaóra van az autóban fõleg Kornél részérõl,de nem adjuk fel, pár hónap és elkészül..:)A folytatást majd a tuning rovatba teszem... :)