Swift MK1 1.3 16V DOHC
Hozzászólnék...



Az autóval elõször 2010-ben egy keszthelyi benzinkúton találkoztam egészen véletlenül, gazdája épp szerette volna megitatni. Mivel nem minden nap találkozik az ember egy ilyen ritkasággal, odaléptem az autó mellé, bekopogtam az ablakon, a fiatal hölgy meglepõdve tekerte le az ablakot. Egy köszönés után közöltem vele, hogy meg szeretném vásárolni az autóját, mire még nagyobbak lettek a szemei. Mivel sietett, nem tartottam fel nagyon, csak telefonszámot cseréltünk. Nem is reménykedtem, hogy ebbõl az autóvásárlásból lesz valami....
Eltelt egy év, talán el is felejtettem már a dolgot, aztán egy pénteki napon, délelõtt kaptam egy smst, hogy megválnának a jármûtõl. Egybõl fel is hívtam, megbeszéltük, hogy hétfõn megyek is érte.
Mondanom sem kell, hogy egész nap vigyorogtam :)


Jött a hétfõ... Letelt a munka, írány a kocsiért, átnéztem, mentem egy próbakört, megtetszett, nekem ez kell! Aztán jöttek a gondok... Nem stimmel a motorszám... No para majd megoldjuk... Majdnem egy év alatt sikerült is, "kevés" futkozással, ráfordítással, a részleteket technikai okok miatt nem árulom el! :) Ezalatt a majdnem egy év alatt sikerült egy kicsit kipofozni a motorteret, kopó és egyéb alkatrészeket cserélni. Ritka és mégis hétköznapi autót faragtam belõle. Ismét eltelt egy év, jött a 2013.



Régóta szerettem volna megnézni egy gyorsulási versenyt. Ebbõl nem csak nézelõdés lett, hanem nevezés is... Nézzük meg poénból, hogy mit tud a velem egy idõs szekér... :) Lement pár futam, aztán sorolták a döntõbe jutottak nevét, nagy meglepõdésre az enyém is köztük volt. Ez annyira meglepett, hogy sikerült a második helyre betolnom a szekeret... innentõl nem volt megállás, jött a többi verseny is, végül a 2013-as szezon pontversenyében a 3. helyen végeztem. Ez az év volt a kegyelemdöfés a munkábajárós papírautónak, márciusban mûszaki lejár, és következik a "kocsibetolagarázsbaegylazaújraépítésre" címû rovat... :)

 

u.i.: a versenyeket ezután is látogatni fogom, csak egy másik szintén "épített" négykerekûvel!